Šta ako nema erekcije?

Ako se situacije u kojima nema erekcije ponavljaju više puta, muškarac mora prvo da utvrdi razloge za takvo kršenje. Bez erekcije seksualni odnosi su nemogući, a samim tim i mogućnost začeća deteta, stoga je izuzetno važno na vreme razumeti etiologiju problema i rešiti ga.
Razlozi nedostatka erekcije mogu biti sledeći:

Psihogeni faktori

Češći su kod mladih momaka. To mogu biti stres, neuroza, bes i razdražljivost, sumnja u sebe, strahovi, loša iskustva iz prošlosti, depresija i loši odnosi sa ženom.

Fizički faktori

Primećuju se kod muškaraca starih 40-50 godina i više. To mogu biti vaskularne patologije, bolesti genitourinarnog sistema zarazne i inflamatorne prirode, sistemske i hronične bolesti, oštećenja nerava, endokrine patologije, kao i upotreba moćnih lekova (diuretici, antidepresivi itd.).

Nakon utvrđivanja uzroka, samo medicinski specijalista može odabrati pravilan tok terapije kako bi eliminisao provokativne faktore i vratio erektilnu funkciju. Morate kontaktirati terapeuta, urologa ili androloga, nakon čega se sprovodi sveobuhvatna dijagnoza.

Lečenje

- Upotreba nekoliko grupa lekova: antiinflamatorni i antivirusni lekovi; hormonska terapija; antikoagulansi; antibakterijska sredstva;
- Prirodni stimulansi potencije i erekcije (dijetetski suplementi, vitaminski kompleksi);
- Sintetička sredstva za podsticanje erekcije.
- Pored lečenja lekovima, lekar može propisati kurs fizioterapije, na primer masažu, akupunkturu, hirudoterapiju i druge postupke za vraćanje funkcija penisa.

Lečenje mora biti sveobuhvatno da bi se dobili dobri rezultati.