Posebne tehnike i preparati – verni saveznici u produžetku seksa

Seks, pre svega, jeste igra – a svakako želimo da ista bude što zabavnija, maštovitija i da traje što duže, baš iz tog razloga, produžetak seksa je izuzetno bitna tema. Odlaganje ejakulacije presudno je kada je reč o trajanju seksualnog čina. Ipak, pre nego što saznamo više o temi zvanoj produženje odnosa – interesantno je podsetiti se nekih zanimljivosti i neuobičajenih činjenica o seksu.

Da li ste znali?

Jedan muškarac proizvodi semene tečnosti dovoljne da oplodi svaku ženu na planeti zemlji za dve nedelje. Prag toleranicije na bol znatno povećava vreme uzbuđenja kod seksa. Prosečni ženski orgazam traje 6 sekundi duže od muškog. Semena tečnost sadrži proteine koji na kožu deluju kao hidratantna krema. Apstinencija dovodi do povećane želje za seksom ali takođe smanjuje broj spermatozoida. Prevremenom ejakulacijom smatra se ona koja se desi u roku od dva minuta od početka seksualnog odnosa.

Produžetak seksa – u čemu je trik?

Nakon već pomenutih, manje poznatih zanimljivosti o seksu, postoje i one koje su svima dobro poznate. Na primer, jedna od njih je da su seksualno ispunjeni ljudi daleko srećniji. Kako bi došlo do kvalitetnog i dugotrajnog seksualnog odnosa potrebno je da se mnoge kockice slože, a trajanje seksa, koje mahom zavisi od trajanja ejakulacije muškarca – svakako je bitan psihofizički proces.

Pre svega, ukoliko primetite preuranjenu ejakulaciju kao čestu pojavu, bitno je da identifikujete njen uzrok, jer ukoliko se ne tretira na odgovarajući način – može postati hronična.

Jedan od trikova produžetka seksa jeste posvećivanje posebne pažnje predigri i odmicanje pažnje od striktno penisno-vaginalnog seksa. Na taj način, dolazi do pomeranja fokusa sa straha od dužine trajanja seksualnog čina (ili eventualne, prevremene ejakulacije), a kada nema straha nema ni tenzije. Nedostatak tenzije dopušta veću kontrolu ejakulacije, a samim tim dopušta seksualni odnos dužeg trajanja.

Odlaganje ejakulacije, Masters i Johnson metoda

Preuranjena ejakulacija je najčešća muška seksualna disfunkcija. Istraživanje sugeriše da pogađa između 20 i 30 procenata muškaraca i može da izazove anksioznost, depresiju i, naravno, probleme u vezama. Takođe, važno je napomenuti da se preuranjena ejakulacija ponekad može dogoditi svakom muškarcu, iz brojnih razloga. Iako može biti frustrirajuća, ova pojava nije nešto što treba da vas posebno brine niti je nerešiva. Prekid seksualnog čina može se desiti prerano najčešće iz dva razloga: ili ste previše uzbuđeni, ili niste imali seks dosta dugo vremena. Jedna od najfrustrirajićih činjenica u vezi sa prevremenim prekidom odnosa jeste – nedostatak kontrole, kao i osećaj nemoći. Ipak, uvek postoji rečenje, ejakulacija se može odložiti na više načina, a jedna od njih je Masters i Johnson metoda. Princip pomenute metoda je učenje prepoznavanja i kontrole osećaja koje vode ka orgazmu. Ova metoda zahteva dosta vežbe kao i strpljenja, ali je izuzetno efikasna. Evo na koji način možete krenuti sa primenom: Počnite sa masturbacijom Dovedite sebe do tačke blizu orgazma a zatim prestanite Opustite se, napravite malu pauzu, a zatim ponovo počnite Svaki put, pokušajte da budete što bliži i bliži orgazmu, sve do tačke kada ga zaista više ne možete kontrilisati Pomenuta metoda možda deluje zahtevno i kao nešto što nje lako uraditi, ali za sve, pa tako i za ovo – potrebni su vreme i vežba. Ponavljanje ovog procesa korisno je jer će vam pomoći da naučite gde je tačno vaša tačka vrhunca, a nakon toga ćete se ispraktikovati da je odložite ukoliko je to potrebno. Vežbe započnite sami, a kasnije možete i u paru. Postoje brojne varijacije na temu Masters i Johnson metode, a neke od njih uključjuju tehnike 'stiskanje' i 'mirovanje'.

Produženje odnosa, preparati koji pomažu

Kada je reč o produženju odnosa, osim gorepomenutim trikovima, možete pribeći i određenim preparatima koji vam mogu pomoći. Neki od njih uključuju lokalne anestetičke kreme i gelove.

Takođe, na tržištu postoje i kondomi koji su specijalno dizajnitani upravo u svrhe produženja odnosa i sprečavanja prevremene ejakulacije. Oni u sebi sadrže benzokain gel, koji pomaže pri odlaganju orgazma.