Problemi sa potencijom i kako ih se rešiti

Biti potentan, pre svega, znači biti zdrav, a samim tim zadovoljan, sposoban. I naposletku, samopouzdan – a skup pomenutih stavki utiče na celokupan kvalitet života. Ipak, šta se desi ukoliko dođe do manjih ili većih problema u ovoj sferi, šta kada nastupe problemi sa potencijom? Postoje određeni načini za poboljšanje potencije (u vidu hrane, pića, vežbi...), ali i adekvatno rešenje kao što je preparat za potenciju.

Problemi sa potencijom


Nedostatak potencije, tačnije, impotencija, nemila je pojava kada je reč o muškom rodu, samim tim, njihovoj muškosti, odnosno nedostatku iste. Ipak, impotencija je uobičajena pojava, a što je najbitnije – za nju postoje brojna rešenja. Kao i svaki manji ili veći problem, najbitnije je identifikovati je, prihvatiti a zatim uspešno izlečiti.

Disfunkcija erekcije

Prema definiciji evropske urološle asocijacije (EAU), problemi sa potencijom, tj.,erektilna disfunkcija kod muškarca jeste nemogućnost postizanja i održavanja čvrste erekcije dovoljne da obezbedi zadovoljavajuću seksualnu aktivnost. Erektilna disfunkcija može biti minimalna, umerena, i kompletna.

Erekcija je, pre svega, vrlo kompleksan psihološki proces.

Veoma je lako da se mnoštvo faktora umeša u erektivni proces, a samo neki od njih su umor, stres, visoka doza alkohola u krvi, preterano konzumiranje nikotina (pojava erektilne disfunkcije je češća kod pušača), slabost arterijskog (arterioskleroza) ili venskog (varikoziteti) sliva krvi polnog organa, smanjena produkcija muškog polnog hormona – testosterona (hormonska insuficijencija) i mnogi drugi.Veoma često, problemi sa potencijom kod muškaraca ipak nije fizičke prirode. Uzrok erektilne disfunckije u mnogim slučajevima, dolazi isključivo iz glave muškarca.

Da li su problemi sa potencijom psihičke ili fizičke prirode?


Erektilna disfunkcija je psihološke, ne fizičle prirode, ako se muškarac budi sa jutarnjim erekcijama i ukoliko može da postigne erekciju masturbacijom. Uobičajeni psihološki uzroci u vezi sa erekcijom uključuju:

Slabost živaca, pogotovo kad je reč o njihovom učinku u seksu

Problem u vezi, najčešće kad dolazi do zasićenja partnerom

Latentna homoseksualnost, ukoliko homoseksualac (još uvek nesvestan svog seksualnog opredeljenja) pokušava da ima seks sa ženom

Depresija

Iscrpljenost


U brojnim slučajevima, ispostavlja se da je erektilna disfunkcija zapravo miks psiholoških i fizičkih uzroka. Ovi uzroci takođe variraju u zavisnosti od starosne granice muškarca, u različitim životnim dobima muškarca i uzroci ED su različiti.

Bezbedno i efikasno rešenje – preparat za potenciju

Kao što i žene redovno posećuju svog ginekologa, neophodno je i da pripadnici jačeg pola s vremena na vreme zakažu posetu urologu, koja je od presudnog značaja za identifikaciju a zatim i uspešno rešenje problema. Kada je uzrok erektilne disfunkcije ustanovljen, daleko je lakše naći adekvatno rešenje, pre svega, u vidu preparata za potenciju.

Da bi došlo do povećanja libida, nije tajna je da postoje brojni prirodni afrodizijaci za mušku potenciju. Pored dobro poznate čokolade, plesnivih sireva, mesa (prevashodno divljači), ribe (na glasu su skuša i losos, ostrige, kavijar), pečurke (vrlo cenjeni i skupi, tartufi) koštunjavo voće – badem, orasi, bundevino seme, lešnik, kao i začini bosiljak, ruzmarin, anis, komorač (divlji morač).

Gore pomenute namirnice svakako mogu pritrčati u pomoć, i zaista biti od koristi, pre svega u prevenciji problema, ali kada do istog već dođe, zaista je neophodno osloniti se na preparat za potenciju sa specijalnim kompleksom, koji će biti instant rešenje. Neki od njih su vijagra (najrasprostranjenije rešenje), cijalis poznati i kao "vikend tableta", levitra… a neki od "pomoćnika" muškarca u slučaju impotencije jesu i vakuum pumpa i intrakovernozna injekciona terapija (namenjena osobama koje iz nekog razloga ne smeju uzimati lekove).

Vratimo se na početak – nikako ne zaboravite, biti potentan znači biti zdrav.

Preparat za potenciju za koji se odlučite mora biti odobren od strane stručnjaka, mora biti pre svega proveren i bezbedan, bez rizika, obogaćen vitaminima, ne sme imati nus pojave, treba da radi brzo i efikasno, bez povećanja krvnog pritiska.